Zeeverkennersgroep Sint Joris

Zeeverkennersgroep Sint Joris is een zelfstandige waterscoutinggroep uit 's-Hertogenbosch. Op het puntje van de Vikinghaven hebben wij ons eigen clubhuis en terrein.

Daar liggen ook ons wachtschip Makke Beer III en 7 lelievletten afgemeerd. We zeilen, roeien en wrikken op de Ertveldplas en soms ook op de Maas.

Op dit moment telt onze groep ruim 70 leden, maar we kunnen er altijd nog meer gebruiken. Ook leiding, klussers of andere mensen die hun steentje bij willen dragen zijn van harte welkom.

Dolfijnen (8-12 jaar)

Elke zaterdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur maken de dolfijnen spelenderwijs kennis met het water. Door activiteiten op en rond het water leren de dolfijnen het water kennen en omgaan met de verschillende boten. Voor het zeilen in teamverband hebben we lelievletten en de meer ervaren zeiler mag zelfstandig varen in een van onze optimisten.

Zeeverkenners (12-18 jaar)

Zeeverkenners gaan verdeeld over 6 lelievletten het water op om actief te ontdekken. Elke zaterdag draaien zij van 11:00 uur tot 14:00 uur hun programma. De jongens en meisjes leren zelf zeilen, roeien en wrikken of andere "waterige" activiteiten bedrijven. Verder wordt 's winters het onderhoud aan de vletten zelf uitgevoerd en zijn er verschillende extra activiteiten.

Loodsen (vanaf 18 jaar)

De zeeverkenners die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt kunnen doorstromen naar de loodsen. Zij bepalen hun eigen programma, komen bij elkaar wanneer zij dat willen en zijn ook verantwoordelijk voor taken als de financiën. Een adviseur, meestal een oud-loods, staat ze bij.

Vrienden van Sint Joris

Vrienden van Sint Joris zijn oud-zeeverkenners die verbonden willen blijven met de groep. Eenmaal per jaar ontmoeten deze vrienden elkaar tijdens een leuke activiteit. Daarnaast steunen zij de groep financieel. Daarmee dragen zij bij aan het voortbestaan van Sint Joris.

Staf dolfijnen

De staf van de dolfijnen is een team van zes dat iedere zaterdag klaar staat om een super leuke ochtend voor de dolfijnen te organiseren. Ze bereiden om beurten een programma voor en voeren dat samen uit.

Staf zeeverkenners

De zeeverkennerstaf is een actief team welke wekelijks het programma van de zeeverkenners speltak verzorgt. Daarnaast organiseren zij gedurende het jaar ook verschillende kampen en activiteiten. Naast het programma houdt de staf zich onder andere bezig met CWO opleidingen, het varen van ons wachtschip de Makke Beer III en het onderhoud van de vloot.

Om alle activiteiten verantwoord te kunnen begeleiden en organiseren, worden verschillende cursussen gevolgd en diploma's behaald, zoals EHBO en vaarbewijzen.

e-Boekhouden.nl
Sponsor onze groep gratis en anoniem bij een online aankoop!
“SponsorKliks,