Dolfijnen op Pinksterkamp

Met een prachtig zonnetje, een heerlijke temperatuur en 19 dolenthousiaste dolfijnen als ingrediënten, beloofde het een geweldig kamp te worden. Op zaterdag stond de staf dan ook met open armen klaar om de kinderen te ontvangen: de pret kon beginnen!

Toen de dolfijnen zaterdag aankwamen, was het al heerlijk warm. De legertent was al opgezet en de dolfijnententen stonden ook al snel. Na de opening van het kamp konden de spelletjes beginnen, de zeeverkenners gingen het water op voor de eerste zeilwedstrijden terwijl de dolfijnen met het postenspel de prijzen probeerde te pakken. Er werd gestreden tegen wel tien andere groepen.

Het postenspel bevatte meerdere lastige spellen zoals pannenkoeken bakken zonder materiaal en een parcours met een blinddoek en vele leuke spellen zoals kanoën en als toppunt was er het epische vla-twister. Al snel bleek dat niet alleen de dolfijnen, maar ook de staf dat spelen met vla erg leuk vonden!

’s-Avonds werd er lekker gegeten aan boord van de Makke Beer III en na het eten stond de afwas op het programma. Terwijl een aantal dolfijnen zich aan deze klus wijdden, speelden de rest een intensief potje bulldog. Daarna was het tijd voor een echte wedstrijd. Na het oefenen van de afgelopen weken, moest er gepeddeld worden. Het was heel spannend, maar het resultaat was mooi! Hierna nog een potje ren je rot waarbij allerlei lastige vragen werden gesteld. Na zo een drukke dag zouden de meeste mensen behoorlijk moe zijn, maar zo niet onze dolfijnen. Het is natuurlijk ook wel spannend om in een groot tentenkamp te slapen! Maar na veel gegiechel werd uiteindelijk ook de meidentent stil.

Op zondag stond er een tweede ronde van het postenspel op het programma. Er werd geglibberd op de zeephelling, om het hardste gekanood en hele vieze dingen gegeten! Na de lunch stond de eerste prijsuitreiking op het programma. Er werden veel prijzen in de wacht gesleept: 1e plaats en 3e plaats voor het peddelen van de dolfijnen en een beker voor het ren je rot spel! Daarna de spelshow waar waterballonnen nog enige verkoeling brachten.

Na het avondmaal op zondag kwam er ineens een regenbuitje om de hoek kijken, maar dat was lekker verkoelend! Tijdens de triatlon werd er ook nog goed gepresteerd en dat werd in de dolfijnendisco gevierd! Die avond was het een stuk sneller rustig in de tenten.

Op maandag resteerde het opruimen en het ophalen van de prijzen tijdens de tweede prijsuitreiking. Hierbij hadden de dolfijnen ook nog prijs, het postenspel en de triathlon leverde allebei een beker op! Nadat de dolfijnen weer vertrokken waren, kon iedereen terugkijken op een prachtig kamp waar naast dit drukke programma nog heerlijk tijd was om te kletsen, snoepjes te eten, te zwemmen en te spelen!

Tien flessen ranja en vier liter zonnebrand verder kon ook de staf op een heel geslaagd weekend terugkijken. We hopen er nog veel van deze mee te mogen maken!