Speciale gasten bij Sint Joris

Woensdag 2 mei ontving de Sint-Joris bijzondere gasten in hun boten.
In samenwerking met de stichting "mooi zo, goed zo" werd een programma georganiseerd voor kinderen die normaal niet zo snel de kans krijgen om te watersporten.
's Ochtends kwamen er 25 jongeren uit Herlaarhof, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en onderdeel van de Reinier van Arkel groep. Na de lunch kwamen er 20 jongeren uit De La Salle, een orthopedagogisch expertisecentrum waar jongeren met een licht verstandelijke beperking, eventueel gecombineerd met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. De jongeren worden begeleid door de vrijwilligers van de Sint Joris en in elke boot gaat een begeleider van de bezoekende groep mee om de jongeren te sturen in hun gedrag.
De jongeren werden ontvangen door de enthousiaste vrijwilligers van de Sint Joris en na een welkomstpraatje gingen ze het water op om te roeien. Het roeien vergde veel concentratie en het in de maat blijven was nog een hele klus, maar alle jeugd kwam enthousiast terug!
Waar eerst nog wat twijfel was of watersporten nou wel zo leuk was, waren de meeste na het roeien al helemaal om. Na het roeien was het tijd om te gaan zeilen. Er was niet veel wind, dus erg spannend werd het niet, maar de boten gingen leuk vooruit.
's Middags kwam er nog een flinke regen- en onweersbui over waarvoor even geschuild werd in het clubhuis. Daarna was er nog animo en zijn er nog enkele bootjes terug het water op gegaan.
Na een warme beker chocolademelk keerden de jongeren weer tevreden huiswaarts, de vrijwilligers van de Sint Joris met een goed gevoel achterlatend.
Het was een leuke dag voor de jongeren van de La Salle en het Herlaarhof, maar ook voor de jongeren van de Sint Joris.

donderdag 3 mei 2012 - Brabant Dagblad

zondag 6 mei 2012 - Bossche Omroep