Corona- Opkomsten vanaf 6 juni

Vanaf 1 juni zijn de eerder aangekondigde versoepelingen van het kabinet (en volgend ook Scouting NL) een feit. Het onderstaande is op ons van toepassing:
  • "Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen (van bijvoorbeeld scouting of andere verenigingen). ...
    • Vanaf 1 juni hoeven ook jongeren van 13 tot en met 18 bij het sporten en bewegen buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand.
    • Vanaf 1 juni mogen activiteiten van scouting-, cultuur-, kunst- en andere jeugdverenigingen ook binnen plaatsvinden met maximaal 30 personen."
      (Bron: Rijksoverheid.nl)
Dit betekend voor ons concreet het volgende:
  • Jeugdleden t/m 18 jaar mogen tijdens de opkomst binnen 1,5 meter van elkaar komen
    • De jeugdleden (boven de 12 jaar) en leiding houden nog wel 1,5 meter afstand tot elkaar
    • Buiten de opkomst geldt nog steeds de 1,5 meter (voor jeugdleden boven de 12 jaar)
  • De wekelijkse mails of de opkomst doorgaat stoppen.
    • Zowel binnen als buiten draaien is mogelijk (kleed je altijd op het weer)
Aanvullende afspraken opkomst
Nog steeds gelden de volgende afspraken:
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft;
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
  • Was voor je vooraf thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
  • Reis alleen of kom met één persoon uit jouw huishouden;
    • Alle kinderen betreden en verlaten het haventerrein zelfstandig en individueel. Één ouder zet kinderen af aan het begin van de haven (voor de 1e slagboom) en wacht in eigen auto of op fiets op ruime afstand van elkaar;
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar de haven en verlaat direct na de opkomst de haven;
  • Was voor en na de opkomst op de club je handen met water en zeep;
    • Hiervoor hebben we buiten een wasgelegenheid gecreëerd;
  • Volg (zoals altijd) aanwijzingen op van de staf.
Wij verzoeken de ouders de bovenstaande maatregelen door te sturen en/of te bespreken met de jeugdleden.

Als de situatie wijzigt houden we jullie op de hoogte,