Spaceschip Makke Beer III – Missieverslag

Bericht aan Houston,

De nieuwe lichting astronauten voor het Spaceschip de Makke Beer III zijn getest op alle punten. Al vanaf dag één, net nadat de astronauten hun eigen jetpack geknutseld hadden, werd er begonnen met de astronautentraining. Kracht, teamspirit, uithoudingsvermogen en snelheid waren de eisen. Omdat het zomers warm was, mochten de astronauten na hun training het zweet afspoelen met een lekker verfrissende duik. Na het avondmaal werd met een douanespel getest of de astronauten ongezien langs aliens en ander tuig konden komen.

Op dag twee werd het astronautenteam opgedeeld in twee kleinere groepjes: De ene groep ging verder op ruimtetraining in de lelievlet en de andere groep ging zeilen in de optimisten. Door het gebrek aan wind leek het zelfs alsof we écht in de ruimte aan het zeilen waren! Daarna was er nog ruim de tijd om met de surfplank achter de motorvlet je evenwicht te testen maar vooral om lekker te ontspannen en lol te maken.

De volgende dag werd er na het losmaken van de spieren lekker gezwommen voor het ontbijt. Na het ontbijt ging de groep die op dag twee in de optimisten had gezeild in de lelievlet voor de ruimtetraining en omgekeerd. De wind was wat sterker dan de dag ervoor, maar nog altijd niet zo sterk dat we echt lekker konden zeilen. Daarom hebben we weer lekker gezwommen en met de surfplank gespeeld. Ook hebben we een lelievlet om laten slaan en er een bubbelbadboot van gemaakt! Toen we allemaal weer schoon waren gespoeld konden we er fris en fruitig op los gokken bij het Sint Joris Casino. Het regende briefgeld, shotjes ranja, angstzweet en emoties van verdriet en blijheid!

Donderdag gingen we na het horen van een bijzonder nieuwtje op pad: In Heusden zou een echte alien gezien zijn! Hij had een hint achtergelaten over de plek waar hij zich verstopte, en door zo veel mogelijk opdrachten te vervullen (zoals: achtervolg een vreemdeling in James Bond-stijl, laat iemand een ei op je hoofd kapotslaan enzovoort), konden we letters verzamelen waarmee we de hint konden vormen. Echte astronauten zijn erg slim, en het was dus ook geen enkele moeite om de hint snel te vinden en de alien op te sporen. Gelukkig bleek hij aardig te zijn! Bijkomen van dit avontuur zat er niet in, want ’s avonds hadden we een bonte avond en ook nog dé dolfijnendisco!

De allerlaatste dag van onze missie was aangebroken. Het hele spaceschip werd schoongemaakt, alles geboend, de vletten klaargemaakt en toen was het tijd om te vertrekken. In de sleep werd een quiz gespeeld, en de vraag die het best werd beantwoord was ‘Was dit (A) een leuk kamp, of (B) een superleuk kamp’!

Het advies van de Staf aan Houston: Neem deze jonge astronauten in dienst, ze zijn met vlag en wimpel geslaagd voor hun trainingen!