Boegschroefproject- afronding

Met de afronding van het boegschroefproject beschikt de Makke Beer III nu over een boegschroef!
Al enkele jaren speelt de gedachte om de vaareigenschappen van het schip te verbeteren. Er was behoefte aan meer manoeuvreerbaarheid.
Tijdens de werfbeurt van afgelopen najaar is dit project gestart met het plaatsen van een buis, een tweetal propellers en een staartstuk. Vervolgens is de winter- en voorjaarsperiode gebruikt voor het inbouwen van de elektromotor, accu’s en regelelektronica en het opnieuw ontwerpen en indelen van het dashboard.

Tegelijk met het boegschroef-project zijn ook de alarmsystemen van de Makke Beer onder handen genomen; alle alarmen, van brandalarm tot de alarmen voor de oliedrukken van motor en koppeling, zijn gemoderniseerd en worden nu overzichtelijk aangestuurd vanuit één alarmkast in de machinekamer.

Al met al zijn er grote stappen gezet op het gebied van veiligheid, zowel tijdens het varen en manoeuvreren als tijdens het aan de wal of voor anker liggen met de Makke Beer. Het schip is weer een stuk beter klaar voor de toekomst. Dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers van het Team Makke Beer is een grote stap gezet in de toekomstbestendigheid van het schip en is het project op tijd afgerond voor het pinksterkamp van de zeeverkenners. Een hele prestatie!

Voor alle foto's kijk je in ons fotoalbum: https://photos.app.goo.gl/uGHuzucHTXqdu32i6

Makke Beer op de werf- boegschroef

Afgelopen november is de Makke Beer weer naar de werf geweest. Tijdens deze werfbeurt is naast het reguliere onderhoud en de certificering een boegschroef geïnstalleerd.

Al enkele jaren speelt de gedachte om de vaareigenschappen van het schip te verbeteren. Met de groeiende veiligheids- en opleidingseisen en toenemende beroepsvaart in ons vaargebied (Waal en Maas) is er behoefte aan meer manoeuvreerbaarheid van het schip. Een boegschroef verbeterd de manoeuvreerbaarheid aanzienlijk en is tegenwoordig bij schepen van onze lengte de standaard.

De komende maanden zal er nog druk gewerkt worden om het boegschroef project af te ronden.

Voor alle foto's kijk je in ons fotoalbum.

Bedankt voor het stemmen!- Rabo ClubSupport

Bedankt voor het stemmen! We hebben een mooi bedrag opgehaald.

Alle klanten van de Rabobank in de regio Den Bosch konden vanaf maandag 5 oktober stemmen op Zeeverkennersgroep Sint Joris voor de Rabo ClubSupport. Er is in de regio weer een flink bedrag verdeeld onder verenigingen.

Het opgehaalde geld kunnen we natuurlijk goed gebruiken voor de nieuwe zeilen van de Groene Draeck, zodat onze meiden loodsen groep weer vooruit kan.

Subcategorieën

e-Boekhouden.nl
Sponsor onze groep gratis en anoniem bij een online aankoop!
“SponsorKliks,