Corona- Opkomsten vanaf 6 juni

Vanaf 1 juni zijn de eerder aangekondigde versoepelingen van het kabinet (en volgend ook Scouting NL) een feit. Het onderstaande is op ons van toepassing:
  • "Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen (van bijvoorbeeld scouting of andere verenigingen). ...
    • Vanaf 1 juni hoeven ook jongeren van 13 tot en met 18 bij het sporten en bewegen buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand.
    • Vanaf 1 juni mogen activiteiten van scouting-, cultuur-, kunst- en andere jeugdverenigingen ook binnen plaatsvinden met maximaal 30 personen."
      (Bron: Rijksoverheid.nl)
Dit betekend voor ons concreet het volgende:
  • Jeugdleden t/m 18 jaar mogen tijdens de opkomst binnen 1,5 meter van elkaar komen
    • De jeugdleden (boven de 12 jaar) en leiding houden nog wel 1,5 meter afstand tot elkaar
    • Buiten de opkomst geldt nog steeds de 1,5 meter (voor jeugdleden boven de 12 jaar)
  • De wekelijkse mails of de opkomst doorgaat stoppen.
    • Zowel binnen als buiten draaien is mogelijk (kleed je altijd op het weer)
Aanvullende afspraken opkomst
Nog steeds gelden de volgende afspraken:
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft;
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
  • Was voor je vooraf thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
  • Reis alleen of kom met één persoon uit jouw huishouden;
    • Alle kinderen betreden en verlaten het haventerrein zelfstandig en individueel. Één ouder zet kinderen af aan het begin van de haven (voor de 1e slagboom) en wacht in eigen auto of op fiets op ruime afstand van elkaar;
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar de haven en verlaat direct na de opkomst de haven;
  • Was voor en na de opkomst op de club je handen met water en zeep;
    • Hiervoor hebben we buiten een wasgelegenheid gecreëerd;
  • Volg (zoals altijd) aanwijzingen op van de staf.
Wij verzoeken de ouders de bovenstaande maatregelen door te sturen en/of te bespreken met de jeugdleden.

Als de situatie wijzigt houden we jullie op de hoogte,

Vanaf 9 mei weer groepdraaien onder voorwaarden

Beste ouders en leden,

Afgelopen dinsdag is door het kabinet een versoepeling van coronamaatregelen aangekondigd voor jongeren tot 18 jaar. Het is de verwachting dat gemeente/veiligheidsregio haar noodverordening aanpast in lijn met de richtlijnen van het kabinet. Inmiddels heeft ook Scouting Nederland haar advies aangepast met een bijbehorende richtlijn. Wij hebben er daarom voor gekozen om vanaf 9 mei weer groep te draaien. Wij hebben hier natuurlijk heel veel zin in maar dit kan op dit moment alleen onder bepaalde voorwaarden.

Vanaf 9 mei weer groepdraaien onder voorwaarden.
De versoepeling van de coronamaatregelen voor jongeren tot 18 jaar geeft ons de ruimte om bij elkaar te komen met aangepaste richtlijnen. De belangrijkste punten zijn:

• Opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar kunnen weer plaatsvinden als ze in de buitenlucht zijn georganiseerd;
  • Leiding van alle speltakken én jeugdleden van 12 t/m 18 jaar houden 1,5 meter afstand. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt geen minimum afstand;
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.

De volledige Scouting Nederland richtlijn kun je vinden op www.scouting.nl

Eigen voorwaarden en (aanvullende) maatregelen
Wij gaan invulling geven aan de richtlijn van Scouting Nederland, we hebben hier zelf een aantal (aanvullende) maatregelen voor getroffen:

• De helft van de Dolfijnenspeltak draait zaterdag opkomst van 9:00 tot 10:30;
    • Om de week draait er een andere helft
    • De staf geeft aan welke helft van de groep zaterdag aanwezig mag zijn, de rest krijgt een leuke thuisopdracht ;)
  • De Zeeverkennersspeltak wordt zaterdag opgesplitst in twee groepen;
    • 1e helft draait van 11:15 tot 13:15;
    • 2e helft draait van 13:45 tot 15:45.
  • Er wordt extra gecommuniceerd aan de ouders en leden;
    • De leden geven vervolgens aan of ze afwezig zijn
    • Alleen bij mooi weer is er groep, binnen groepdraaien is niet mogelijk;
    • Per week wordt via de mail aangegeven of er opkomst is.
  • Alle kinderen verlaten en betreden het haventerrein zelfstandig en individueel. Ouders zetten kinderen af aan het begin van de haven (voor de 1e slagboom) en wachten in eigen auto of op fiets op ruime afstand van elkaar;
  • Er gelden extra hygiënische maatregelen;
    • Geen gezamenlijk eten en drinken;
    • Extra schoonmaken.

De opkomst is natuurlijk niet verplicht, graag ontvangen we dan ook een bericht als je (nog) niet aanwezig zal zijn bij de georganiseerde opkomsten.

Alleen onder de bovenstaande voorwaarden is groepdraaien mogelijk. We vragen dan ook iedereen zich aan de bovenstaande instructies houden en aanwijzingen op te volgen.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, die invloed hebben op onze groep, dan zullen we jullie informeren.

Staf en bestuur Zeeverkennersgroep Sint Joris
28-4-2020

Geen opkomsten tot 1 juni in verband met coronavirus

Beste leden en ouders,

In verband met het coronavirus (COVID-19) is er geen Dolfijnen en Zeeverkenners opkomst tot 1 juni.

We hebben er voor gekozen de voor de Dolfijnen en Zeeverkenners geplande opkomsten en activiteiten af te lassen. Met dit besluit sluiten we ons aan bij het advies van het kabinet om op dit moment sociale contacten in het algemeen te beperken.

We zullen u, zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten en activiteiten die na deze datum volgen.

Subcategorieën

e-Boekhouden.nl
Sponsor onze groep gratis en anoniem bij een online aankoop!
“SponsorKliks,