Veel klussen afgevinkt tijdens NL-doet 2015

Tijdens NL-DOET was er ook bij ons weer een grote voorjaars-klussendag. Ondanks het wisselende weer is er op deze dag flink wat werk verzet! Op de Makke Beer is de kombuis grondig schoon gemaakt, koepel-, deuren- en railing geschilderd. Ook de steiger planken en trap zijn onder handen genomen. Verder zijn de kozijnen en deur in het clubhuis geschilderd en is er buitenverlichting aangelegd. Zoals gebruikelijk is ook de voorraad hout weer flink bijgevuld.

Alle actieve ouders, staf- en bestuursleden en andere vrijwilligers ontzettend bedankt voor de inzet. Onze klussenlijst is dankzij jullie weer een stuk korter. Het aantal ouders op deze dag viel wat tegen, maar er komen dit jaar nog twee klussendagen op 2 mei & 13 juni, dus er is ruimte voor een herkansing.

Foto's in ons fotoboek (hiervoor moet je inloggen)

Voor meer foto's en video!:

Brabants Dagblad: HalloWeekend

Verhuurder gezocht

Wij zoeken iemand die de verhuur van onze locatie wil coördineren. Ons terrein, het clubhuis en het schip worden regelmatig verhuurd aan bekenden van onze groep en andere scoutinggroepen. Wij verdienen hiermee iets extra's voor onze kas.
De coördinatie houdt in grote lijnen in: contact onderhouden met potentiële huurders (per mail/ rondleiden/ sleuteloverdracht), de verhuuragenda beheren/overleggen en de penningmeester informeren over de huurgelden. Alle contracten zijn op orde. Het is een stevige, maar wel een leuke taak.
Tijdsinvestering: 1 uur per week (in de zomer meer dan in de winter)
Heb je interesse in deze functies of weet je iemand die geschikt hiervoor is? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bossche vijf zeilwedstrijden

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 oktober worden de Bossche Vijf zeilwedstrijden gehouden op de Ertveldplas. Uiteraard gaan wij onze zeilkrachten weer meten met de beste zeilers uit Den Bosch en omgeving. We zeilen tussen zeiljachten en snelle open bootjes. Dit belooft van tevoren al een hoop spektakel en spanning. Dit jaar hebben we voor de verandering een volwaardige Lelievlet klasse, want onze collega zeeverkenners van Zaltbommel en DeBoNo doen ook mee!

Zaterdag start de eerste wedstrijd om 12:30 dus we beginnen gewoon op de normale tijd met groep draaien, 11:00 uur. De tweede wedstrijd zeilen wij in de loop van de middag. (we draaien dus langer groep).

Op zondag wordt er om 10:00 uur weer gezeild. Aan het eind van de dag eindigen de wedstrijden rond 15:30. De prijsuitreiking is vervolgens rond 16:30.